Help Pake & Beppe De Vakantie Door

Voorjaarsvakantie 2019


Tijdens de voorjaarsvakantie staat het Fries Landbouwmuseum, net als andere jaren bol van de activiteiten: zoals kindertheatervoorstellingen, een poffertjesspeurtocht door het museum en allerlei leuke weet- en doe-activiteiten
In de voorjaarsvakantie is het weer tijd voor Help Pake & Beppe De Vakantie Door! Van 19 t/m 22 februari 2019 zijn we open voor kinderen, pakes, beppes, vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen. Iedereen is welkom, want 'op vertoon' van een volwassenen hebben kinderen gratis entree!
Het belooft dit jaar een erg smakelijke week te worden. De pake-en-beppeweek staat namelijk in het teken van het thema 'Lekker ite'. In het museum staat het poffertje centraal.

Elke dag zijn er van 11:00 – 17:00 uur activiteiten. Kinderen kunnen met hun begeleiders een speurtocht maken door het museum waarbij ze leren welke ingrediënten er nodig zijn om een poffertje te maken.
Er is een speciaal 'knutsel- en poffertjespakket' te koop met daarin van alles rondom het poffertje. Ze kunnen een koksmuts knutselen, buttons maken en natuurlijk zelf een eigen poffertje bakken!
Theater
Op dinsdag, woensdag en donderdag is er om 14:00 uur de kindervoorstelling 'Gertje en Kriekje op de boerderij' te zien.
In deze leuke, grappige, interactieve en muzikale voorstelling nemen Boerin Karin en Boerin Stephanie de kinderen mee in een verhaal dat zich afspeelt op de boerderij. De kinderen gaan op zoek naar eieren voor Kokkie. Kokkie heeft namelijk nog maar 1 ei en dat is echt te weinig om poffertjes van te maken voor het boerderij-restaurant. En waar blijven Gertje & Kriekje nou toch…
De kinderen leren op een speelse manier wat er nog meer voor nodig is om poffertjes te maken. Ook mogen de kinderen bedenken wat ze op een poffertjes willen. Gertje wil een poffertjes met…
Met een vrolijk poffertjeslied sluiten Boerin Stephanie en Boerin Karin het verhaal weer af.
En wat lust jij het liefst op je poffertjes? De voorstelling is geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

De entreeprijs voor volwassenen is € 7,00 pp. De entree voor kinderen is gratis als ook een speurtocht door het museum.
Voor de kinderen is een knutsel en poffertjespakket te koop voor € 3,00 pp.
De kindervoorstelling kost € 7,50 pp (ex. boekingskosten). Er kan online geboekt worden via de website. Bij het kaartje van de voorstelling is de entree van het museum inbegrepen.

 

Bestuursvergadering bij Gerrit Lettinga.

Dinsdagavond 26 februari 2019