Fries Landbouwmuseum te Goutum.

28 juni 2017

Op vrijdag 23 juni 2017 is de verbouw van de monumentale boerderij te Goutum tot nieuw Fries Landbouwmuseum van start gegaan.

Ook is er een nieuwe website gemaakt waarop u alle nieuwtjes en wederwaardigheden van de verbouw kunt volgen https://landbouwmuseumfriesland.nl/


Klik hiervoor de nieuwe website van het LANDBOUWMUSEUM FRIESLAND

 

Bloemrijk Tergrêft.

19 juni 2017

Op 22 april 2017 berichtten we u over de inzaai van een bloemrijk mengsel te Tergrêft. Op dit moment staat een deel van de planten in bloei. De fotograaf meldt ons:

De blommepracht by Oege Hoekstra kriget al mooi stâl.
De bijen binne drok mei it stomoal en de huning.


Tweede bericht:

Hjir een update fan de foto's. De bijen ha it tige drok!
Komme steeds meer blommen yn bloei.
De minsken stappe fan de fyts en meitsje foto's
Oege sa grutsk as in pau


Klik hier voor enkele foto's plus de aanvulling..

 

AFRON-website met zoekfunctie

18 juni 2017

De website van de Afron is inmiddels acht jaar 'in de lucht' en had hier en daar enige vernieuwingen nodig om mee te kunnen blijven doen in de snelle veranderingen op het gebied van elektronica. Dat is inmiddels aangepast (december 2016).


Zoeken naar een naam, persoon, ding of handeling.


Nieuw is dat er in het archief van de website gezocht kan worden op namen, artikelen, onderschriften bij foto's, enz. In het openingsscherm is boven de menubalk een kadertje geplaatst met de tekst 'zoek op deze site'. Wanneer je daar je zoekterm in vult en afsluit met 'enter' dan verschijnen de plaatsen waar het betreffende woord te vinden is.

 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »