27 juni 2013

Deelname aan Fryske trekkerdagen

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2013 worden voor de vierde maal de Fryske trekkerdagen georganiseerd door het Frysk Lânboumuseum te Earnewâld in samenwerking met de Oude trekker en motorenvereniging (OTMV) en de Afron.
Het thema voor dit jaar is 'Van gras tot mest'. Deelnemers worden gevraagd om niet alleen hun oude trekker van tenminste 25 jaar oud mee te nemen maar ook een oud werktuig waarmee bijvoorbeeld gras gemaaid, geschud, gekeerd of geperst is, of een stalmeststrooier of weidesleep. Ook is het mogelijk om een opsleepwagen of één van de eerste opraapwagens mee te nemen of een transporteur-oplader om hooi en/of gras op de wagen te laden.Gratis deelname aan één of beide dagen is mogelijk, maar moet, om organisatie-technische redenen, wel even gemeld worden bij het museum: of telefonisch 0511-539420.Trekkerbehendigheidswedstrijd op zondag 8 juli.
Op zondag 8 juli wordt weer een behendigheidswedstrijd voor oude trekkers georganiseerd. Deelnemers van de trekkerdagen kunnen zich opgeven bij de directie van het Fries landbouwmuseum.
Naast de gebruikelijke prijzen is er een mooie krans en prijs beschikbaar voor de best gekwalificeerde dame. Dames laat de eer niet alleen aan de heren maar doe mee met uw antieke trekker.


Persbericht:
'Fryske Trekkerdagen'
Fries Landbouwmuseum weekend lang vol met tractorenOp zaterdag 6 en zondag 7 juli a.s. organiseert het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld de ''Fryske Trekkerdagen''. Twee dagen lang staat de trekker centraal in en rond het museum. Speciaal thema dit jaar is 'van gras tot mest': behalve tractoren zullen zodoende ook verschillende machines te zien zijn die in dit thema passen. Verder staan er kinderactiviteiten op het programma.
Daarnaast is er op de zondag weer het Open Fries kampioenschap trekkerbehendigheid met antieke tractoren.
Beide dagen beginnen om tien uur en duren tot vijf uur. Het museum organiseert de dagen samen met de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) en de AFRON.Op het buitenterrein bij het museum worden een groot aantal antieke trekkers verwacht waarvan verschillende met werkende werktuigen. Verschillende OTMV en AFRON leden showen hun mooiste exemplaren, soms in originele staat en soms zo mooi gerestaureerd dat ze rechtstreeks uit de fabriek lijken te komen. Ook komen er een aantal stationaire motoren die vroeger vaak gebruikt werden voor de aandrijving van melkmachines. Zo nu en dan zullen die hun krachten tonen.
Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten in de ''kinder-knutsel-hoek''. Naast het maken van trekkerpuzzels en kleurplaten, kunnen ze buttons maken en, heel leuk, een eigen trekker in elkaar knutselen en daarna nog in de verf zetten ook. Voor de peuters is er een parcours uitgezet met traptrekkers, waar ze een echt rijbewijs kunnen behalen. Op een grote springkoe kunnen de kleintjes zich uitleven.
Het museum is natuurlijk de gehele dag geopend, en naast de vaste expositie zijn er drie tijdelijke tentoonstellingen: foto's van 'Boerebern', schilderijenexpositie ''Landschappelijk bekeken'', en de Afron expositie 'Wegen en Meten in de landbouw'.De entree bedraagt volw. € 6,00 en Kids € 3,00 (incl. museum)
Leden van de Afron en de OTMV krijgen op vertoon van het lidmaatschapsbewijs reductie.
meer info Henk Dijkstra 0511-539420
info@frieslandbouwmuseum.nl / www.frieslandbouwmuseum.nl


« Terug naar nieuwsoverzicht