27 december 2013

Op bezoek bij verzamelaars.

Bestuur een middagje op stap.
Zoals gebruikelijk aan het eind van het jaar, heeft het bestuur op 27 december 2013 een bezoek gebracht aan mensen met een hobby/verzameling. Deze keer gingen wij naar de heer Bulthuis in Wehe -Den Hoorn en naar Petrus de With in Lutjegast.


Bestuur een middagje op stap.
Zoals gebruikelijk aan het eind van het jaar, heeft het bestuur weer een bezoek gebracht aan mensen met een hobby/verzameling. Deze keer gingen wij naar de heer Bulthuis in Wehe -Den Hoorn en naar Petrus de With in Lutjegast. Bij Bulthuis bezichtigden wij een variatie aan melkmachinemotoren en melkapparaten van veel verschillende merken en al de bijbehorende attributen. Alles keurig tentoongesteld en bij het nostalgisch geluid van het ' lopen' van een melkmachine, was ik weer even terug in mijn jeugd als kind op een gemengd bedrijf.
Daarna liet Petrus de With ons genieten van zijn verzameling tractoren, kranen enz. en wij maakten een rondgang op zijn bedrijf. Op technisch gebied is er geen probleem of Petrus zoekt er een oplossing voor! Hier zagen wij ook een prachtig gerestaureerde Prins (uit Dokkum) luchtbandenwagen. Alleen er miste één klein ding; het fabrieksplaatje. Petrus had het goed bewaard, maar na een verbouwing /verhuizing is hij het kwijt geraakt. Mocht iemand zo 'n plaatje hebben/tegenkomen dan zou Petrus het graag willen hebben.
Wij hebben een interessante middag gehad en zoals elke keer was ook deze middag weer te kort voor alles wat er was te zien.Klik hier voor een korte fotoimpressie.


« Terug naar nieuwsoverzicht