27 juli 2014

Aardappelen poten in juli

Zaterdag 26 juli 2014.
De Boeredei yn Wâlterswâld.
Dit jaar was een speciaal jaar voor de Hynstedagen in Driesum/ Wâlterswâld, het was namelijk de 25ste keer dat deze dagen werden georganiseerd. De AFRON is met de "hynsteploech" al een aantal jaren vaste deelnemer aan de activiteiten. Meestal werd het dorsen of het oogsten van hooi met oude machines met behulp van paarden gedemonstreerd. Nu werd er voor dit jubileum ook iets speciaals bedacht om te demonstreren. Jan Drost met zijn hulpen demonstreerde het aardappelpoten met paard en de halfautomatische bakje pootmachine.

Klik hier voor enkele foto's

Zaterdag 26 juli 2014.
De Boeredei yn Wâlterswâld.
Dit jaar was een speciaal jaar voor de Hynstedagen in Driesum/ Wâlterswâld, het was namelijk de 25ste keer dat deze dagen werden georganiseerd. De AFRON is met de "hynsteploech" al een aantal jaren vaste deelnemer aan de activiteiten. Meestal werd het dorsen of het oogsten van hooi met oude machines met behulp van paarden gedemonstreerd. Nu werd er voor dit jubileum ook iets speciaals bedacht om te demonstreren. Jan Drost zou met zijn hulpen het aardappelpoten met paard Joop en de Borga pootmachine demonstreren. Voor het echter zo ver was moest er nog heel wat gebeuren. Er werd op het feestterrein te midden van de activiteiten met een oude tractor en daar achter gekoppeld een oude ploeg een stukje weiland omgeploegd. Daarna kwam een moderne tractor met frees om de grond nog wat fijn te maken.
Zo was alles klaargemaakt en konden Jan en zoon Pieter starten met hun demonstratie aardappelzetten.
Bij het demoveld was ook een kraam voor de AFRON neergezet voor het geven van info over de AFRON, met vaak even een praatje over oud "ark" en het werken er mee in vroegere tijden.
« Terug naar nieuwsoverzicht