30 december 2014

Eindejaarsbezoek aan leden.

Ook dit jaar is het bestuur weer op pad geweest om leden met een verzameling te bezoeken. Op 30 december 2014 waren wij bij Tiemersma en niet in zijn woonplaats Grijpskerk maar in Grootegast waar zijn zoon met een collega samen een garage heeft.
Het volgende adres was De Vertakking in Ryptsjerk. Eerst werd er een kijkje genomen in de winkel met niet alleen een grote keuze aan prachtige interieuraccessoires, maar ook een uitgebreid aanbod van breiwol, handwerkzaken en kleding. In de bedrijfshal werden we verrast door een daar opgestelde collectie Stihl tractoren, die zeer zeldzaam zijn.Klik hier voor enkele foto's.


Ook dit jaar is het bestuur weer op pad geweest om leden met een verzameling te bezoeken. Op 30 december 2014 waren wij bij Tiemersma en niet in zijn woonplaats Grijpskerk maar in Grootegast waar zijn zoon met een collega samen een garage heeft. Achter de showroom en werkplaats is een grote hal met daarin tentoongesteld een prachtige verzameling Mc. Cormick tractoren en oude stoommachines. Na alles te hebben bekeken werden de motoren gestart en was het voor de kenners genieten geblazen. Twee dingen die extra aandacht kregen waren een oude stoommachine uit Amerika en een Mc Cormick die door de mannen zelf was omgebouwd tot een trekkertrek-tractor ( waarmee vele prijzen zijn behaald). Deze laatste had vele decibels waardoor een paar bestuursleden nog een dag langer van het geluid konden genieten.
Het volgende adres was De Vertakking in Ryptsjerk. Eerst werd er een kijkje genomen in de winkel met niet alleen een grote keuze aan prachtige interieuraccessoires, maar ook een uitgebreid aanbod van breiwol , handwerkzaken en kleding. In de bedrijfshal werden we verrast door een daar opgestelde collectie Stihl tractoren, die zeer zeldzaam zijn.( Ze werden allemaal stuk voor stuk handmatig gemaakt en dus niet een is gelijk) Er staat zelfs een exemplaar niet eens aanwezig in de eigen collectie van Stihl! De tractoren worden in originele staat gehouden, opgeknapt en geconserveerd door een groep jongeren die met elkaar de RTBE groep vormen. Gezien het enthousiasme zult u volgend jaar vast nog van de groep horen welke grote plannen ze hebben wat betreft een show van de Stihl tractoren.


« Terug naar nieuwsoverzicht