10 april 2015

AFRON-jaarvergadering te Firdgum

Op vrijdagavond 10 april 2015 werd de jaarvergadering van de Afron gehouden. De locatie was deze keer het Yeb Hettinga Museum in Firdgum. Na de opening kregen de aanwezigen de gelegenheid beurtelings in twee groepen het Seaddehûs te bekijken.
Het tweede deel van de avond was bestemd voor de jaarvergadering. Er werd afscheid genomen van Oege Hoekstra die zich 10 jaar zeer intensief als bestuurslid voor de Afron heeft ingezet.

Het derde deel van de avond was het bezichtigen van het museum en even van gedachten wisselen. Wij zien terug op een goed geslaagde avond.

Klik hiervoor enkele foto's.


Op vrijdagavond 10 april werd de jaarvergadering van de Afron gehouden. De locatie was deze keer het Yeb Hettinga Museum in Firdgum. Na de opening kregen de aanwezigen de gelegenheid beurtelings in twee groepen het Seaddehûs te bekijken. Het Seaddehûs is gebouwd op een terp; een smal oplopend pad leidde naar de deur en we moesten even bukken om naar binnen te kunnen gaan ( hoogte 1.60). De muur gemaakt van 'zoute' zoden van de Waddenzeekwelder is één meter dik en hierop rust de dakconstructie. De spanten van het dak zijn nu nog bedekt met zeil, omdat het roggestro dat het dak in de toekomst moet bedekken de komende zomer verbouwd zal worden. Binnen is de ene helft van het huis voor wonen en werken en het andere deel voor het vee. Interessant om te volgen hoe de bouw zich verder zal ontwikkelen. Het tweede deel van de avond was bestemd voor de jaarvergadering. Er werd afscheid genomen van Oege Hoekstra die zich 10 jaar zeer intensief als bestuurslid voor de Afron heeft ingezet. Als nieuw bestuurslid werd Dieneke Hamstra met algemene stemmen gekozen. Het derde deel van de avond was het bezichtigen van het museum en even van gedachten wisselen. Wij zien terug op een goed geslaagde avond.


« Terug naar nieuwsoverzicht