24 december 2015

Eindejaarsbezoek 2015

Eindejaarsbezoek aan leden met een verzameling.

Op 22 december 2015 werd er door het AFRON-bestuur een bezoek gebracht aan Bouwe en Dieneke de Jong in Eastermar. Bouwe heeft eerst iets verteld over zijn levensgeschiedenis. Hij is een enthousiast verzamelaar van Steyr trekkers. Keurig en ruim staan de trekkers opgesteld in wat voorheen de ligboxstal was. Zelfs een Steyr fiets en Steyr Puch brommer zijn er te vinden!


Klik hier voor enkele foto's.


Maar de trekkers zijn niet alleen voor de show, want Bouwe en Dieneke rijden elk jaar met een Steyr de Elfstedentocht, waar ze erg van genieten. Er is een zeer actieve Steyr- club die zomers met een groep liefhebbers een vakantierondreis in Nederland of het buitenland maakt, ze gaan dan met de trekker met de caravan erachter. Zo hebben ze al heel wat van de wereld gezien! Tegenover de trekkers in de stal stonden lange tafels waarop veel antieke dingen, elk met een eigen verhaal. Wij als bestuur hebben met veel plezier rond gekeken en na de bezichtiging werden we uitgenodigd voor de koffie met een praatje. Daarbij kwamen de fotoboeken van de trekkerreizen op tafel. Het is zeer de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan de familie De Jong!

Na dit bezoek hebben we nog een rondleiding gehad in de archieven van het Streekmuseum in Burgum. Hier was een uur te kort maar we werden ons er wel weer eens van bewust hoeveel 'schatten' er in Friese streekmusea nog te vinden zijn!


« Terug naar nieuwsoverzicht