29 mei 2016

Leden excursie 28 mei 2016

Praam varen door de Alde Feanen. Op zaterdag 28 mei 2016 is de jaarlijkse Afron-excursie onder ideale omstandigheden gehouden in de Alde Feanen.

Klik hier voor enkele foto's.


Zaterdagmiddag 28 mei 2016 ledenexcursie van de AFRON.

We werden om 13.00u verwacht bij de “Wartenster'een veelzijdig familiebedrijf tussen Wergea en Warten. Er waren zo`n 30 personen aanwezig. Wie goed ter been was moest een eindje lopen om bij de praam tekomen. De mensen die dat te ver vonden gingen samen in twee auto`s er naar toe. Het weer werkte deze middag prima mee.

We stapten in een praam met de naam HOUTHANDEL. Jacob onze schipper kon van alles over de omgeving vertellen.

Er was een hapje en een drankje aan boord, en de mensen waren gezellig aan het praten met elkaar. Na een tijdje te hebben gevaren kwamen we in Warten aan waar we aan gingen leggen bij Museumgebouw It Earmhûsen de naast gelegen Oud Friese Greidboerderij.

Hier werden we in twee groepjes verdeeld zodat een ieder alles goed en rustig kon bekijken.

De greidboerderij dateert uit 1725 en is de nu nog enig bestaande greidboerderij in Nederland.

Het Earmhûs uit 1898 is nagenoeg in originele staat en werd gebouwd in opdracht van de NH kerk. Na 1975 kreeg het meer de functie van museum.

Hier en in de boerderij werden weer veel verhalen verteld over vroeger en was er ook veel herkenning. Om tien over vier moesten we allemaal weer in de praam zitten om op tijd door de brug te kunnen. Zo werden we weer terug gevaren naar het beginpunt en moesten we het laatste eindje weer terug naar de boerderij lopen.

Daar konden we nog even gezellig napraten over deze zeer gezellige middag. Ook konden we nog rond kijken en kopen in het kaas- en mosterdmakerij winkeltje.

Dieneke Hamstra.


« Terug naar nieuwsoverzicht