30 september 2017

OTMV ploegwedstrijd bij EE.

Afgelopen zaterdag vond tussen Ee en Engwierum, op het land van de Gebr. Wilman, de Fries kampioenschappen ploegen voor oude tractoren plaats. Vele jaren werden deze kampioenschappen in 't Bildt gehouden. Omdat vele boeren het geploeg en geloop over hun landerijen niet echt zien zitten, maar gelukkig voor de vereniging OTMV (Oude Trekker en Motoren Vereniging) waren de gebroeders Wilman, zelf ook enthousiaste deelnemers, bereid hun bouwland beschikbaar te stellen. Achttien ploegers, waarvan drie uit Noord- en Zuid Holland verschenen aan de start voor hun ploegwedstrijd waarbij de hoofdmoot van de wedstrijd bestaat uit het ploegen van de voor die vooral zo recht mogelijk moet zijn. De openingsvoor is in dit geval belangrijk, want is deze scheef dan wil de rest ook moeilijk lukken. Aldus een bericht in NNF van 28 september 1992.


Betreft: EEUWIG NIEUWS – 28 september 1992 in het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van 29 september 2017.

Op de foto Hendrik de Vries uit Sint Annaparochie (constructiebedrijf Structural), een fanatieke deelnemer met zijn opvallende combinatie van een Internationl Diesel rupstrekker en een 3-schaar getrokken rondgaande ploeg. Niet vermeld zijn de uitslagen van de verschillende klassen waarin geploegd werd. Mogelijk dat die nog ergens in een lade liggen en naar de redactie van IT ARK, tezamen met enkele foto's van toen toegestuurd kunnen worden.


In de 19e eeuw zijn meerdere ploegwedstrijden in de voormalige gemeente Oost-Dongeradeel gehouden. Klik hier een verslag van enkele van die wedstrijden.


G.H. te H.


« Terug naar nieuwsoverzicht