30 april 2015

Waddengoud keurmerk

Op donderdag 30 april 2015 werd door Johannes Kramer, gedeputeerde in Friesland, het Waddengoud keurmerk uitgereikt aan Japik Wilman van Broersma-State te Engwierum. Het bedrijf kreeg Waddengoud voor de door hen geproduceerde olie en honing van het koolzaad van eigen teelt.

De oude koolzaadrassen die Wilman verbouwt geven veel honing.


Klik hiervoor enkele foto's.


Wilman heeft wat met streekproducten, zo is hij in 2012 al 'Held van de smaak 2012' geworden. Andere producten door Wilman geteeld, de Wâldbeantsjes en Wâldgieltsjes ( aardappelen) mogen het streekmerk Wâldpyk dragen. Wâldpyk, hét streekmerk voor producten en diensten uit de Friese Wouden. Bij dit alles wordt tevens geprobeerd de duurzaamheid in de akkerbouw te stimuleren.

En nu dan de uitreiking van het Waddengoud keurmerk voor de koolzaadhoning en de koolzaadolie van eigen teelt van Broersma-State. (keurmerk voor producten uit het Waddengebied en op duurzame wijze gemaakt). Deze uitreiking was extra bijzonder omdat voor het eerst een Waddengoud-certificaat in het Fries werd uitgereikt. Japik Wilman lokwinske mei dit Karmerk!« Terug naar nieuwsoverzicht