26 december 2016

Bestuursuitje 23 december 2016

Op 23 december 2016 is het bestuur op bezoek geweest bij

Siep Dooper in Oudemirdum, hij is verzamelaar van antieke John Deere trekkers..


Klik hier voor enkele foto's.


Vrijdag 23 December 2016.

Het AFRON bestuur is deze middag met enkele partners naar Oudemirdum geweest.We waren daar op bezoek bij Siep Dooper die samen met zijn zoon Luut verzamelaar is van oude en antieke John Deere trekkers.

We werden in een lekker verwarmde zolderruimte boven de werkplaats ontvangen door Siep en zijn vrouw Tine met koffie en Cake. Toen vertelde Siep over hun grote verzameling die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd. Er zijn ongeveer 30 John Deere trekkers uit de jaren 1926 tot 1960. Door te kopen en te ruilen breiden ze hun verzameling uit. Er zijn door de jaren heen zo`n 225 trekkers uit Canada geimporteerd en hier weer verhandeld. Mede door Siep zijn broer die in Canada woont.

Na de uitleg was het tijd om de trekkers zelf te gaan bekijken. We hadden buiten al eens om ons heen staan kijken of we ook ergens een loods zagen maar die was er niet. Wel een afdak waaronder enkele trekkers stonden te wachten om onderhanden te worden genomen, en enkele oude ploegen.

Maar de trekkers bleken onder het woonhuis te staan in een grote kelder. Hier stonden verschillende modellen opgesteld uit de jaren 50 en 60. De mannen onder ons wilden natuurlijk ook graag het geluid van zo`n trekker horen, daarom reed Siep er eentje naar buiten om dit te laten horen.

Maar omdat niet alle trekkers hier stonden zijn we achter Siep Dooper aan gereden naar Balk. Daar in een grote loods wachtte zijn zoon Luut ons op en daar stonden vele oudjes op een rij. We keken ons de ogen uit, en vooral de mannen waren er niet bij weg te slaan. Hier stonden oudjes uit de jaren 30 en 40. Zoon Luut kon er ook prachtig over praten, je kon merken dat hij zich hier met hart en ziel voor inzette. Ook met het opknappen van zo`n oudje wordt alles uit elkaar gehaald schoongemaakt en dan weer allemaal in elkaar gezet met een grote passie.

Om vijf uur hebben we afscheid van vader en zoon Dooper genomen met en kleine attentie en hebben we als bestuur de middag afgesloten met een etentje in Sloten.

Dieneke Hamstra


« Terug naar nieuwsoverzicht