21 november 2020

Nieuws Boek Boerderijen st.

Onze bestuursleden Rudolf Jan Wielinga en Wiebe Hoekstra schreven het prachtige boek: 'Cultureel Erfgoed op it Fryske Boerehiem'. Het is gebaseerd op een aantal jaren onderzoek en bezoeken aan vele boerenerven, met als resultaat een rijk geïllustreerd boek waarin vroegere specifieke opstallen en versieringen in hun functies zijn vastgelegd.

Rudolf reikt het boek uit aan CdK Arno Brok aan met behulp van een graanschep. Foto: H. van Dokkumburg

Ook de recensies zijn lovend: zo verscheen in LC op 5 november een prachtig artikel, over twee pagina's, met daarbij ook prachtige afbeeldingen. Hierbij de link (voor abonnees van LC): https://www.lc.nl/friesland/Wat-zijn-toch-al-die-raadselachtige-hokjes-en-ru%C3%AFnes-op-de-erven-van-historische-boerderijen-26162972.html.

We bieden onze donateurs graag het boek aan. Een groot deel van jullie heeft het boek al bemachtigd, maar voor wie dat nog niet heeft gedaan, hierbij nog eenmaal een uitleg over de manier waarop u het boek kunt verkrijgen. Voor de zekerheid merken we op dat er per donateur één boek beschikbaar is en dat we bijhouden wie het boek al heeft opgehaald.

1) Ophalen van het boek

U kunt het boek op 28 november a.s. afhalen in het Fries Landbouwmuseum, tussen 13.00 en 15.00 uur. Het adres is: De Felling 6 te Leeuwarden.

We merken voor de zekerheid op dat het museum vanwege een verbouwing verder niet geopend is voor bezichtiging.

Ook is in één van de eerdere berichten per abuis 21 november (vandaag) genoemd als dag om het boek af te halen. Dit klopt helaas niet; het boek kan alleen 28 november worden afgehaald.

2) Bestellen van het boek

U kunt het boek ook bestellen in de (speciaal voor dit boek ingerichte) webshop: https://boerderijenstichtingfryslan.myonline.store/.

Als u klikt op het tabblad 'koop hier het boek', vervolgens klikt op de foto van het boek, en vervolgens gaat naar 'voeg toe aan winkelwagen', vindt u bij het afrekenen een veld met 'Kortingscode'. Als u daar de code, speciaal voor donateurs, invult en op de plus (+) klikt, wordt de korting verrekend.

De code is: DonateurBSF2020

U betaalt vervolgens alleen nog de verzendkosten: € 6,-. U kunt uw adresgegevens invoeren en binnen 3-5 werkdagen krijgt u het boek toegezonden.

Nog een boek kopen?

Mocht u nog graag een boek kado willen doen, dan kan het boek ook in de webshop worden gekocht, maar ook bij:

- diverse boekhandels in Friesland;
- AFÛK te Leeuwarden;
- het Fries Landbouwmuseum;

Cultureel Erfgoed op it Fryske Boerehiem, Rudolf Jan Wielinga en Wiebe Hoekstra, Uitgeverij Louise/Boerderijenstichting Fryslân, 2020, 192 p. ISBN 978-94-91536-75-5.

Mocht u nog graag een boek kado willen doen, dan kan het boek ook in de webshop worden gekocht, maar ook bij:

- diverse boekhandels in Friesland;
- AFÛK te Leeuwarden;
- het Fries Landbouwmuseum;

Cultureel Erfgoed op it Fryske Boerehiem, Rudolf Jan Wielinga en Wiebe Hoekstra, Uitgeverij Louise/Boerderijenstichting Fryslân, 2020, 192 p. ISBN 978-94-91536-75-5.Mocht u nog graag een boek kado willen doen, dan kan het boek ook in de webshop worden gekocht, maar ook bij:

- diverse boekhandels in Friesland;
- AFÛK te Leeuwarden;
- het Fries Landbouwmuseum;

Cultureel Erfgoed op it Fryske Boerehiem, Rudolf Jan Wielinga en Wiebe Hoekstra, Uitgeverij Louise/Boerderijenstichting Fryslân, 2020, 192 p. ISBN 978-94-91536-75-5.« Terug naar nieuwsoverzicht